Vreme: 2025. godina; Lokacija: selo Crepaja, a u Banatu.

Miroslav Krišan, nekadašnji “precednik” sivog vilajeta i opštine Kovačica, koji se svojevremeno dobro prodao SPS-u, prilikom jedne večere koja se izgubila u “priči o vremenu”, zapatio je misterioznu bolest za koju ni doktori nemaju leka. Čudna izraslina na leđima, nešto nalik na grbu, počela je da mu zadaje sve više problema u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i poslova koje je do tada obavljao bez problema, obraza i bez trunke griže savesti. Grba se pojavila iznenada, što i sam priznaje, ali nije očekivao da će se ovako iskomplikovati. Naime, dok je pošteno krao na funkcionerskom mestu, to se nije dešavalo, ali kada je svrgnut sa pozicije, počele su da se dešavaju čudne stvari. Primetio je da sa svakim evrom zarađenim od posla iskorišćavanja poštenih radnika koji su preko njegove firme odlazili na rad u inostranstvo, njegova grba je postajala sve veća. Naučnici još uvek nisu uspeli da daju odgovore zašto se to dešava…

Dragan Jovanov, u selu poznatiji kao Dragan Pirgavi, od tri oca i dve majke, takođe je iznenada počeo je da se žali na bolove u predelu leđa, sve dok jednog dana nije pronašao svoju kičmu kod Gomexovog kontejnera. Te davne 2020. godine prilikom lokalnih izbora, koje su uspešno pokrali, glasajući sami za sebe, kada se ispostavilo da je njegova stranka pobedila ubedljivom većinom od preko 80% glasova, primetio je da više nema kičmu. Bio je ubeđen da se to sve dešava zbog hobija, lova na Veverice u školskom dvorištu, ali je i to odavno batalio, kad mu je žena to zabranila. Od tada puzeći i gmižući pokušava da reši svoj problem, ali kasno uviđa da svaka bolest kreće iz glave i da tu više nema pomoći.

Nikola Kosovac, bivši direktor Doma kulture u Crepaji, posle neuspešnog pokušaja privatizacije istog i pretvaranja ove ustanove u kafanu, gubi poziciju i funkciju u stranci i od tada se retko pojavljuje u selu. Ono što ga je najviše mučilo u životu, nikako nije uspeo da prevaziđe, a to je pitanje kada će skinuti mrak i konačno postati čovek. Masturbirajući za devojkama u minićima, u “džamiji” je zasluženo dobio svoju fotelju, za koju su se mnogi borili, ali nisu uspeli da nadmaše drkadžiju ovog kalibra. I u trenutku kada ozbiljno razmišlja gde je pogrešio, iz svoje udobne fotelje, nikako mu ne polazi za rukom da shvati zašto sve to voli da radi samo desnom rukom.

Nakon rušenja stare školsko sale pred izbore te  2020. godine, svim članovima partije je naređeno da počnu da treniraju bukake, jer za druge sportove jednostavno nema uslova. Instrukcija iz stranke je bila jasna, plasirati i propagirati novi sport, dok se pare predviđene za halu dobro operu kroz razne organizacije, kako bi se ponovo stekli svi uslovi za ista obećanja, ponovna ulaganja i izgradnju iste.

Jer “Budućnost dolazi polako, sadašnjost proleti, a prošlost stoji nepomično zauvek”!

*** Ovaj tekst je satiričnog karaktera, napisan bez namere da bilo koga uvredi, već služi isključivo u svrhu podizanja kolektivne svesti, savesti i razotkrivanja bolesnih namera ljudi u vlasti.

P.S. Nastaviće se (to be continued)…

(Pročitano 711 puta)