Палме расту свуда

0
1001

Некада су се палме везивале само за егзотичне дестинације, за какву осунчану пешчану плажу с по којим тршчаним сунцобраном спрам тиркизне воде. Данас, међутим, палме расту свуда, У СВАКОЈ ОПШТИНИ СРБИЈЕ. Ипак, напомињем, овде заиста неће бити речи о Палми нити о сексуалним конотацијама, већ о свим палмама широм Србије у контексту корумпираности или бахатости.

Не пада ми на памет да коментаришем да ли је или није Палма ово или оно?

Уколико и јесте за нешто крив, бог ће га укорити. Тврдим, иако нисам узоран верник.

Уколико је кршио закон, суд ће га санкционисти. Тврдим, иако не да не верујем у суд и судску власт, него је сматрам најгором врстом власти, највише комформистичком или склоноj корупцији. Част изузецима, не волим да генерализујем.

НИЈЕ НА МЕНИ ДА СУДИМ, а честите кадије које то себи дају за право, подразумева се на основу тзв. права, ионако изазивају опште народно зблажњавање и згражавање над њиховим деловањем.

Мене је на писање овог кратког чланка у виду есеја или критике друштва, подстакло нешто друго везано за палме. Заправо, моја инспирација долази са далеке Малте! Тамо сам пре тачно две године упознао брачни пар који се попут њиховог суседа Јованче обрео на далек пут. Моји честити пријатељи, јер брзо постасмо и остасмо пријатељи, обреше се у печлбу, на мало медитеранско острво трбухом за крухом. Управо сам од њих први пут чуо за Палмине вајне радње и шерифовање Јагодином. Штавише, пре одласка на Малту имали су директни увид у све оно о чему се у Србији јавно, гласно и нашироко прича ТЕК САД. Били су у прилици да својим очима и ушима доживе поступке од којих су се као честити људи склонили из Јагодине на Малту.

И нису само они били свесни недоличности у свом граду и околини. Знали су сви у Јагодини, мање више. Моје кључно питање у овом чланку је, ЗАШТО СЕ О ТОМЕ ЋУТАЛО ДО САД, ЗАШТО СЕ „ЧЕКА ТРЕНУТАК“? И да ли тај тренутак дође ТЕК ОНДА када шериф дебело прекaрдаши у свом деловању или када неко други пожели да буде калиф уместо калифа, шериф уместо шерифа? Сви смо ми Јагодинци!

Поента је у томе да сви знају СВЕ МАРИФЕТЛУКЕ, али НИКО не реагује. Зашто?

  1. Неко палме сади.
  2. Неко ужива у хладу палми, бере и једе кокосе, па му је добро и није му у интересу да палма буде посечена.
  3. Неко не воли палме, али се плаши да је сече или је невичан у руковању алатом за сечење.
  4. Некога се не тичу палме, јер има своје дрво под којим ужива, а приде је то дрво потпуно прикладно за простор Балкана и за поштен живот.

У КОЈУ ГРУПУ СПАДАТЕ? Размислите, ради вас самих

Ја ћу се задовољити улогом мајмуна који баца кокосе с палме на оне испод ње. Боље мајмун који баца кокосе него један од три мајмуна.

И не заборавите штa вам велим, на палмама не расту само кокоси, могу да расту и БАНАНЕ, нарочито када нам страни инвеститори, шпијуни и белосветске битанге вршљају по отаџбини у спрези са домаћим издајницима, те нас посматрају као мету (при бомбардовању, на пример), као робље (у њиховим фабрикама, на пример), као тржиште (у шопинг центрима, на пример), као полигон (у војним базама, на пример), као дужнике (у банкама посредством кредита или посредством задужене државе) и најзад немилосрдно отимају оранице, руде и воде чинећи нас странцима у властитој домовини. Овај процес је при крају, на жалост.

(Pročitano 186 puta)

LEAVE A REPLY