Početkom februara JKP ATP “Pančevo” povećao je cenu autobuskog prevoza na linijama koje saobraćaju samo prema naseljenim mestima u opštini Kovačica. Tako je cena karte u proseku skuplja za 30,00 RSD i karta na primer od Crepaje do Pančeva sada iznosi 210,00 RSD (sa staničnom uslugom sa autobuske stanice Pančevo 225,00 RSD), umesto dosadašnjih 180,00 RSD. Od marta 2018. god. očekuje se i povećanje cena mesečnih karata i za učenike!

Meštani u okolini nemaju izbora, pošto je autobuski prevoz jedini način da dođu do posla, lekara ili da obave svakodnevne obaveze. Međutim, povećanje cene autobuskih karata je neopravdano i to je udar na ionako tanak kućni budžet.

Cena karte prema ostalim pravcima je ostala nepromenjena, a pošto nije bilo povećanja cene goriva, ovo poskupljenje možemo smatrati neopravdanim.

Bez ikakvog saopštenja na zvaničnom sajtu stiče se utisak da je ovo urađeno u tajnosti, jer drugo objašnjenje za ovo poskupljenje nismo dobili. Da li je urađeno sve po zakonu trebalo bi da ispitaju nadležne institucije i pruže objašnjenje za ovakvo bahato ponašanje uprave ovog preduzeća.

Ovim putem Inicijativa za Crepaju poziva građane da podignu svoj glas protiv ovakog neodgovornog ponašanja i počnemo sakupljanje potpisa za vraćanje cene karata na prethodno stanje!

Peticiju možete potpisati na sledećem linku: https://www.peticije24.com/peticija_za_smanjenje_cene_autobuskog_prevoza_za_optinu_kovaica

(Pročitano 699 puta)