U petak 01.12.2017. god. od 18h u medijateci OŠ Sava Žebeljan organizuju se besplatne IT radionice za decu školskog uzrasta od V do VIII razreda posvećene informacionim tehnologijama.

Radionice su zamišljene kao praktične radionice za decu iz oblasti informacionih tehnologija, gde će na konkretnim primerima vežbati i naučiti kako te veštine da primene.
Tema prve radionice je Blog (WordPress), platforma koja predstavlja savršen alat za publikaciju digitalnog sadržaja.

Biće objašnjeno sve u vezi kreiranja stranice na internetu, šta je internet domen, a na konkretnom primeru školskog web sajta biće objašnjene osnovne funkcije bloga i kako napraviti novu vest ili stranu na internet sajtu.

Na kraju radionice svako će kreirati svoj blog i dobija mogućnost da postane član web redakcije koja će ažurirati sajt OŠ “Sava Žebeljan”.
Na ovim radionicama poželjno je omogućiti deci da ponesu bilo kakav prenosivi uređaj koji ima pristup internetu (telefon, tablet ili prenosni računar), kako bi predavanja bila što efikasnija, jer će biti u mogućnosti preko njih da prate predavanja i učestvuju u njima, jer je broj dostupnih računara u učionici ograničen. Uz napomenu i upozorenje roditeljima da takve uređaje deci u mlađem dobu nije preporučljivo dati na korišćenje bez adekvatne kontrole roditelja, što će biti tema neke naredne radionice i za zainteresovane roditelje po pitanju bezbednosti na internetu.

(Pročitano 128 puta)