U prethodnih par nedelja, na pružnim prelazima u Debeljači i Kovačici, desile su se više težih nesreća u saobraćaju zbog loše obeleženih i pružnih prelaza koji nisu bezbedni.

Kovačica: Saobraćajna nesreća na pružnom prelazu

Scena od sinoć na pružnom prelazu u Crepaji. Autobus ATP-a je srećom na vreme, u poslednjem trenutku, stao da propusti teretni voz koji je bez zaustavljanja prošao pružni prelaz, dok rampa i signalizacija ne funkcionišu.

Da li odbrojavanje do tragedije može da počne ili svi ovi nesposobni i neodgovorni ljudi trebaju da dobiju otkaze i da se zaposle neki novi mlađi i sposobniji koji ove probleme mogu da reše. Isto tako i odgovorni u lokalnoj vlasti nemaju interesovanja za rešavanje ovakvih problema, već samo iskoriste priliku za političku promociju, kada je prošle godine sređivan prelaz, dok nikakve realne zasluge za to i nemaju.

Dopis: Uređenje pružnog prelaza

OPREZ: Opasnost na pružnom prelazu kod Crepaje

Naš portal je već nekoliko puta ukazivao na ove probleme, i upravo zbog inicijative koja je pokrenuta pružni prelaz je obnovljen prošle godine.

Ovo postaje sve veći problem u trenutku kada nemamo putničke linije vozova, a pruga je opterećena zbog zatvaranja i rekonstrukcije pruge Beograd – Novi Sad.

Pogledajte zaključite sami:

(Pročitano 1.414 puta)