Povodom pisanja našeg portala u vezi opasnosti koja vreba u saobraćaju na pružnom prelazu kod Crepaje danas je stigao dopis nadležnog preduzeća “Infrastrukture železnice Srbije”. Reakcija je stigla i iz MUP-a Kovačica, čija se patrola ljubazno raspitala u vezi naše inicijative.

Zahvaljujemo se na brzom i vrlo obećavajućem odgovoru, i nadamo se da će sve biti ispunjeno u predviđenim rokovima u cilju povećanja bezbednosti i sprečavanja težih tragedija koje su se nažalost desile u prethodnom periodu. Dopis objavljujemo u celosti i u originalu ga možete preuzeti i pročitati klikom na ovaj link u PDF formatu: putni prelazi Crepaja.pdf.

Nadamo se da će se pravilnom koordinacijom svih dostupnih službi podići bezbednost saobraćaja na ovoj deonici, stim u vezi upućujemo predlog da se u dogovoru sa MUP Kovačica postavi saobraćajna patrola na ovom prelazu, koja inače stoji u centru sela poslednjih dana, i kažnjava mahom minorne prekršaje meštana. A sve u cilju kontrole ponašanja svih učesnika i poštovanja postojeće signalizacije i propisa.

Reakcija je izostala jedino kod lokalne uprave, koja uporno ignoriše pisanje našeg portala, a čiji je upravo posao pokretanje ovakvih akcija. Ostaje da sačekamo rokove koji su obećani za konačno regulisanje ovog problema pružnog prelaza nakon sedam godina.

(Pročitano 311 puta)