I dok od nadležnih svakodnevno slušamo kako sve funkcioniše normalno i kako je država sve uradila da obezbedi snabdevanje namirnicama i ostalim osnovnim potrebštinama za život, stanje na terenu je drugačije.

Još uvek nedostaje ono najvažnije, a to su zaštitne maske, rukavice i dezinfekciona sredstva! U jeku epidemije kada se uvodi zabrana kretanja i ostale restrikcije ovo ne sme da se dopusti.

Zaštitne maske su prvo stigle u štab SNS u mesnoj zajednici odakle su prvo podeljene naravno zna se kome, dok ostali kojima je to zaista neophodno do istih ne mogu da dođu!

Situacija koja se desila u nedelju ujutru je još gora. Naime, kako je najavljeno putem medija, kao i na zvaničnom sajtu opštine, Gomex prodavnica je trebalo da bude otvorena od ranih jutarnjih sati za starija lica koja nisu u mogućnosti da kupe namirnice zbog zabrane kretanja. To se nije dogodilo, i svi su čekali da se otvori do 07:30h kada su dolazili i ostali kupci, tako bespotrebno rizikujući da se zaraze!

Da li je ovo odgovorno ponašanje nadležnih u toku vanrednog stanja? Da šire ovakve neproverene informacije pre nego što se dogovore sa prodajnim objektima. Radnici i svi zaposleni u Gomex-u stvarno daju sve od sebe i svaka čast na hrabrosti. Oni zaslužuju punu podršku, ali ostali se nisu pokazali odgovorno u ovakvoj situaciji. Pored toga nema normalnog snabdevanja brašnom, šećerom i ostalih osnovnim životnim namirnicama, a u medijima možete čuti kako tih namirnica imamo na pretek, pa se pitamo gde su?

Svaka čast svima ostalima koji učestvuju u dostavi obroka i ostalih namirnica starijim licima i nadamo se da bar to funkcioniše kako bi se zaštitila starija populacija koja je najugroženija! Oni se mogu obratiti za pomoć na brojeve telefona: 013/671-407 i 062/889-27-05

VAŽNO: Delujmo preventivno i budimo odgovorni prema sebi i drugima!

Ostanimo kod kuće! Ponašajmo se u skladu sa merama i čuvajmo jedne druge, tako što ćemo izbegavati kontake koliko god je to moguće.

Oni koji su dopustili da se ovo dogodi, nadležni i uprava Gomex-a mogu barem da upute izvinjenje svima koje su doveli u opasnost, što predstavlja osnovnu kulturu i vaspitanje. Svi smo ljudi i grešimo, ali ako su mislili da će sve proći bez da iko primeti, onda je to samo još jedan dokaz bahatosti!

U prilogu ispod se nalazi najava koja nije ispoštovana, a i na RTV ok možete videti prilog koji obaveštava penzionere o tome:

(Pročitano 1.274 puta)