Druga likovna kolonija u Banat Blues Cafe-u počinje u petak 22. jula i trajaće do 27. jula 2016. godine.

Ova manifestacija se tradicionalno održava u Crepaji, u opuštenoj atmosferi, gde uz druženje sa posetiocima slikari imaju priliku da izraze svoje umetničke talente i pretoče ih u dela koja će biti izložena na svečanoj izložbi 13. avgusta ove godine.

Kolonija nije tematska i na njoj će učestvovati dvadesetak slikara iz naše zemlje. Neki od učesnika su: Vasilije Dolovački (Bavanište, akademski slikar), Petar Putić (Pančevo, akademski slikar), Angelina Putić Čolović (Pančevo, samostalni umetnik), Aleksandar Alimpić (Pančevo, akademski slikar), Nikola Ugričić (Pančevo), Adam Mezin (Uzdin, naivno slikarstvo), Aleksandru Oprić (Uzdin), Pavel Povolni Juhas (Padina, naivno slikarstvo), Pavel Cicka (Kovačica, naivno slikarstvo), Janko Laco (Zrenjanin, samostalni umetnik), Milosav Urošević Uroš (Pančevo), Bosiok Doru (Novi Sad, akademski slikar), Dorina Linca (Kanada, samostalni umetnik), Ivan Grubanov (Crepaja,akademski slikar), Branislav Simić (Crepaja, samostalni umetnik) i Ivan Karafilovski (Crepaja).

Trudeći se da unaprede ovaj vid umetnosti, a sobzirom da Crepaja nije imala sličan umetnički događaj, organizatori su se ovog puta potrudili da unaprede ovu manifestaciju i bolje se organizuju nego prošle godine. Posetioci će biti u prilici da prisustvuju nastanku umetničkih dela i tokom celog dana uživaju u razmeni ideja i druženju sa samim umetnicima.

(Pročitano 129 puta)