Ovako izgleda jedino igraliste u Crepaji danas! Iako je, navodno, opština Kovačica izdvojila nedavno novac za kupovinu novih košarkaških tabli, još uvek nismo videli nikakva ulaganja u školskom dvorištu. Inače svake večeri mnoštvo dece i rekreativaca ovde dolazi u večernjim časovima kako bi se bavili sportom, deca koja bacaju loptu na polomljen koš, jednostavno nemaju gde da se rekreiraju. Ali to nije slučaj u ostalim mestima naše opštine, gde postoje mnogo bolji uslovi za sport, gde u nekim mestima postoje čak 3 terena za košarku, sa staklenim tablama i atletskom stazom umesto betona. A koji je razlog da Crepaja bude zapostavljena?

Svi meštani sela, a i opštine, su upoznati sa činjenicom da su na poslednjim lokalnim izborima u opštini Kovačica na vlasti ostale “demokrate” tj. Demokratska stranka, a u mesnoj zajednici Crepaja pobedili “naprednjaci”. Možda je to razlog zbog čega se u Crepaji ne ulažu sredstva za unapređenje i razvoj sela. Da li meštani Crepaje zaslužuju da budu kolateralna šteta aktuelnih političko – stranačkih prepucavanja, koja su više nego očigledna?

I pored pokretanja inicijative na socijalnim mrežama, niko od nadležnih se ne oglašava, ni predstavnici opštine, ni lokalne samouprave, mesna zajednica, niko! Jedino su nam se obratili članovi kolektiva OŠ “Sava Žebeljan” kako bi demantovali da su bilo kakva sredstva uplaćena na njihov račun u ove svrhe.

Vreme je da upitamo nadležne kada planiraju da se pozabave ovim pitanjem i sličnim problemima u našem selu. Da li ćemo dozvoliti da nam otimaju to što nam pripada, ostaje da se vidi u narednim danima…

 

(Pročitano 198 puta)