Opština Kovačica od početka 2017. godine ostaje uskraćena za nekoliko autobuskih linija. Ionako loša situacija sa prevozom sada je dodatno pogoršana novim rasporedom vožnje. Izbačene su i linije koje su bile komercijalno isplative, tako da izgovor o rentabilnom poslovanju nema utemeljenja. Situacija je najkritičnija tokom vikenda, kada saobraćaju samo par linija.

Što se cena karata tiče, ona ostaje ista. Konkretno cena karte od Crepaje do Pančeva je 180 RSD (a sa autobuske stanice iz Pančeva više za dvadesetak dinara zbog stanične usluge) i duplo je veća od cena karata na linijama koje prevoze iz susednih mesta ka Pančevu (Kačarevo i Jabuka). Kvalitet prevoza definitivno ne prati ovako visoku cenu prevoza, pošto je većina autobusa na ovoj relaciji stara više desetina godina, a vrlo malo je polazaka sa novim autobusima, koji su verovatno preusmereni ka drugim linijama.

Kako saznajemo Opovo dobija nazad linije koje su ukinute ovom redukcijom, na osnovu inicijative građana. Da li će za opštinu Kovačica ostati ovako videćemo, a zavisi i od reakcije građana naše opštine.

Novi red vožnje možete pogledati ovde medjumesni_atp  ( .PDF )

(Pročitano 674 puta)