Od predstavnika opštinskih vlasti smo u par navrata dobili najavu izgradnje sportske balon hale u Crepaji. Više puta je ponovljeno da je izgradnja ovog sportskog objekta u planu, a kao moguća lokacija određeno je školsko dvorište OŠ “Sava Žebeljan”. Trenutna situacija je takva da školska sala koja je jedina u upotrebi, jedva podmiruje potrebe osnovaca za fizičkim vaspitanjem, a zbog parketa koji je u lošem stanju ozbiljniji treninzi nisu mogući. Stara sala u parku pored mesne zajednice nije u upotrebi već decenijama.

Pravilan rast i razvoj dece kroz sport i bilo koji vid treninga je višestruko značajan. Pored toga što ih odvaja od “ulice”, kafića i zadimljenih prostorija sportskih kladionica, omogućava i pravilnu i zdravu socijalizaciju, kroz razvoj timskih sportova. Dalje takmičenje sportskih timova u okružnim i regionalnim ligama privlači veći broj dece da se priključe sportu i izgrade zdrav duh i telo.

Crepaja ovom investicijom dobija upravo to, mogućnost takmičenja u višim ligama koje zahtevaju adekvatne terene, koje trenutno nemamo. Trenutno jedini objekat takve namene je hala u Debeljači, ali je ona prilično nedostupna i samim meštanima, zbog visoke cene termina.

Lokacija na kojoj je predviđena izgradnja ovog objekta u školskom dvorištu, već poseduje dva terena na otvorenom, rukometni i košarkaški. Nadamo se da će oni dobrom organizacijom i pravilnom realizacijom projekta zadržati svoju namenu, kako ne bi došli u situaciju da izgubimo dva postojeća terena.

Nadamo se da će ovaj projekat biti realizovan što pre i da će biti u službi svih meštana Crepaje, a pogotovo mlađoj populaciji školskog uzrasta, koja trenutno nema adekvatne uslove za bavljenje bilo kojim sportom ili treninzima u zimskom periodu, kada vremenski uslovi to ne dozvoljavaju napolju.

 

Autor teksta: Miloš Lazarov

(Pročitano 878 puta)