Sinoć, u petak 09. oktobra oko 19h, dogodila se teška saobraćajna nesreća na pešačkom prelazu u centru Crepaje kod benzinske pumpe.

Po svedočenju očevidaca kamion koji se kretao velikom brzinom kroz naseljeno mesto i bez adekvatnog osvetljenja na pešačkom prelazu je udario i oborio pešaka.

Po komentarima prisutnih, nekoliko trenutaka pre nesreće uočili su nebezbedno kretanje ovog kamiona, a kada se zaustavio i kada su pritrčali da pomognu videli su samo pešaka koji je ležao pored puta.

saobracajna nesreca crepaja

Ovo nažalost nije prvi put i svake godine sa povećanjem obima teretnog saobraćaja tokom jesenjeg perioda, zbog poljoprivrednih radova i trensporta sirovina, stradaju pešaci u Crepaji i okolini zbog prebrze vožnje kroz naseljeno mesto.

Postavlja se pitanje da li ovako nešto može biti sprečeno i da li saobraćajna policija može da pojača kontrole i obezbedi sigurnost meštana u ovakvim situacijama, a pogotovo početkom septembra i tokom jeseni, kada je veće kretanje i školske dece. Trenutno policija kontroliše povremeno saobraćaj kod fabrike na ulazu u selo, ali većina meštana smatra da to nije dovoljno, pošto se sve svodi na naplaćivanje kazni za minorne prekršaje, a ovakvi prestupi ostaju nekažnjeni sve dok se ne dogodi tragedija!

Da li se mogu postaviti ležeći policajci koji bi usporili kretanje vozila barem u centru i oko škole? Kamioni i ostala vozila koja tranzitiraju ovim putem slabo poštuju ograničenja, a posebno prednost pešaka na prelazima, koji su slabo obeleženi a pogotovo van centralnog prelaza kod semafora…

Mole se svi meštani koji su zainteresovani da pomognu u rešavanju ovog problema da pošalju mail sa molbom na sledeće email adrese kako bi skrenuli pažnju nadležnima: [email protected] i [email protected] .
Oni moraju da reaguju po službenoj dužnosti i pošto ne postoji drugi način, jer niko iz opštine i MZ neće da se bavi ovim problemom, nadamo se da će reagovati na molbe meštana!

 

(Pročitano 1.717 puta)