Dokolica kojoj pribegavaju naši daleki rođaci koji su još uvek na krošnjama drveća, kojima se rado smejemo, a ponekad i zavidimo, kako se bezbrižno igraju u Zoološkom vrtu ili negde daleko u prirodi. Nemaju pritom ni približnih problema koji obični ljudi imaju, i neobazirući se na probleme čovečanstva, uživaju u obavljanju svojih svakodnevnih poslova.

Otprilike ovo bi bio najbliži opis projekta izgradnje sportske hale u našem mestu, kao i onih koji su planirali isti. Pored činjenice da je budžet predviđen za izgradnju ove hale uvećan više od pet puta od prvobitne sume, verovatno da bi svi majmuni bili namireni, susrećemo se i sa problemom da školska deca neće imati salu za fizičko par godina dok se ne završi izgradnja nove. I ne samo školska deca već i sve selekcije sportova koji nemaju gde da treniraju u zimskom periodu. A zbog čega?

Naime, stara sala je srušena neposredno pred izbore ove godine, sredinom juna meseca, kako bi lokalni političari opravdali svoja neispunjena obećanja iz prethodnog mandata i dopunili svoju predizbornu kampanju rušenjem stare sale.

Da li je baš tada bilo potrebno rušenje prosudite sami kada pogledate fotografije ispod, koje su napravljene danas, krajem septembra meseca, tri ipo meseca nakon rušenja. Na gradilištu nema nikog već mesecima, a sem rušenja stare sale od radova na izgradnji nove hale ništa nije ni započeto.

Sada je jasnije da li se sve ovo radi zbog izbora ili u interesu građana.

(Pročitano 847 puta)

LEAVE A REPLY