Na relaciji Zrenjanin – Beograd od danas više ne saobraćaju vozovi zbog izmene saobraćaja u beogradskom železničkom čvoru. Železnička stanica Dunav je otišla u istoriju zajedno sa glavnom železničkom stanicom. Vozovi će ubuduće saobraćati do stanice Ovča.

Ovom odlukom ukinuta je direkntna linija ka Beogradu iz Crepaje, koja je bila najpovoljniji i najkvalitetniji način prevoza. Ovo je još jedna mera koja otežava život meštana Crepaje, kao i cele opštine Kovačica i južnog Banata.

Ostali vozovi za prevoz putnika na relaciji Pančevo – Beograd (linija Vršac – Beograd) saobraćaju do nove stanice Beograd-centar (Prokop), ali u znatno redukovanom obimu od samo par polazaka dnevno.

Nedavnim poskupljenjem autobuskog prevoza meštani Crepaje i okolnih mesta prinuđeni su da plaćaju prevoz po znatno višim cenama ili da se snalaze sami. Zanimljivo je i to da je ova odluka prošla nezapaženo u medijima i bez ikakve reakcije nadležnih institucija.

Kako posle svega možemo da se čudimo sve većem iseljavanju građana na rad u inostranstvo? Kovačica i okolna mesta sa manjinama, koje imaju mogućnost uzimanja državljanstva matičnih zemalja, već postaju totalno pusta, a to se polako dešava i u Crepaji!

Na kraju podesćamo na reči Rodolfa Arčibalda Rajsa, švajcarskog forenzičara, publiciste, doktora hemije i velikog srpskog prijatelja:

“Koliko ste samo ličnih i, još gore, koliko ste gubitaka po svoju zemlju podneli zbog tog olakog dangubljenja!”

Izgledom železničke stanice u Crepaji sada ne vredi ni da se bavimo jer gubi svoju funkciju ovom odlukom, a kako to sve izgleda i do čega je dovela nebriga nadležnih, kao i samih meštana možete pogledati u galeriji ispod:

(Pročitano 1.162 puta)