U malom banatskom selu, neretko nazivanog i Humusov Cvet, prvi put u istoriji nauke pronađena je crna rupa. Prava pravcata crna rupa!

Naime, nedaleko od Doma zdravlja, stanovnici ovog malog i mirnog sela primetili su čudnu pojavu, a to je nedostatak razuma kod pojedinaca. Dugo su tražili uzrok ove čudne pojave, ali pojava se rapidno širila, pogotovo kod uglednih meštana koji su se isticali i naprednjačili po svojim funkcijama i tajkunsko-ortačkim vezama. Manifestovalo se prvo nenormalnim uvećanjem novčanika, da bi se kasnije projavili i ostali simptomi, koji u prvu ruku nisu bili upečatljivi, da bi obični meštani primetili razliku.

Ali vremenom stvar se otela kontroli. U širem krugu oko Doma zdravlja uopšte više nije bilo rasvete. Čim bi pao mrak, od parka, pa nadalje prema malom sokačetu koji vodi ka Partizanskoj ulici, ni prst pred okom se ne bi video. Pošteni meštani su se nekako i snalazili, isto kao i deca koja su se vraćala iz škole, pa bi prema lampama sa svojih mobilnih telefona, nekako pronalazi pravi put. Ali ostali su se izgubili u ovom crnilu.

Prema teoriji o crnim rupama, čak ni svetlo ne može da pobegne od iste! Onaj ko bi se jednom približio istoj i prešao tačku posle koje više nema povratka, večno bi zalutao.

“Dok ovce budu glupe, pastiri će biti okrutni!” E. G.

Ovaj tekst je satiričnog karaktera, te svaka sličnost sa stvarnim događajima je slučajnost!
P.S. Ljudi popravite rasvetu u parku kod Doma zdravlja 🙂

Autor teksta: Miloš Lazarov

(Pročitano 898 puta)

LEAVE A REPLY