Krivi smo mi !?

0
1453

Sami smo krivi !? Ko nas je “tero” da se bunimo, da razumemo nerazumljivo? Sada možemo samo da se kajemo…

Kada su prošlih godina stranke pred izbore (mesec, dva) aktivirale sve svoje snage, u korist naroda, sela i za opšte dobro, našli su se skeptici da prigovaraju. Kako se samo sete pred izbore da menjaju sijalice i ostale nebulozne kritike.

Tako su pred svake izbore sela dobijala novu uličnu rasvetu, trgovi bili uređeni, čistilo se i u svojim, a bogami i u tuđim “dvorištima”. Na površinu su izlazile stvari koje samo tada mogu da izađu i iznenada se potapale nakon izbora. Al eto…

Danas, verovatno usled uticaja masovnih medija, usled analiza raznih marketing agencija, i na nagovor onih koji brinu za rejtinge, došlo se do zaključka da ne treba menjati ni uličnu rasvetu, a kamoli da se nešto drugo uradi, kako bi se videlo da “oni” ostaju dosledni svoje politike. Da se ne primeti da se radi samo pred izbore!

Tako danas u Crepaji imamo toliku “pomrčinu”, posle 19h, da je narod sa oduševljenjem dočekao promenu časovnika, i toliko su zahvalni za sat vremena više svetla, da su počeli spontano da se okupljaju na saborima i ulicama, ne bi li to proslavili. Čak i nastavnici u školama osnovnog obrazovanja imaju problem da objasne deci čudnu pojavu elektrifikacije u 20. veku, ali deca i dalje ostaju u čudu jer vide da je u praksi drugačije.

Ali izgleda da su otišli i korak dalje! Izgleda da im se svidelo da narod drže u mraku, jer, dabome, tada se ništa i ne vidi, a i ne mora baš sve da se vidi.

Nama je izgleda lepo, taman kako smo zaslužili!

(Pročitano 186 puta)